HEM ANAT A LA CANTÀNIA 2013. Ha Passat un àngel


la web de ràdio palamós ha recollit la notícia. Enllaç aquí

Els alumnes de Quart de l’escola Vila-romà participen al projecte Cantània de l’auditori de Barcelona amb la cantata “Ha passat un àngel” dedicada al silenci

Juntament amb 750 escolars més, els alumnes de l’escola Vila-romà duen a terme un únic concert a l’Auditori, aquest 15 de maig, després d’un curs escolar de preparació de l’obra a l’escola. L’escola Vila-romà hi ha participat en diverses ocasions i enguany hi assistirà amb 45 alumnes de 4t de Primària, i una setantena de familiars que hi assistiran de públic.

Aquest és un projecte del servei educatiu de l’Auditori de Barcelona al qual es poden inscriure escoles d’arreu del país i que a l’edició propera complirà el seu 25è aniversari. Està pensat per a un curs de cicle mitjà o superior de Primària i només hi participen en un curs escolar durant tota l’etapa. Per aquest motiu, aquesta experiència esdevé un concert únic en molts sentits.

L’obra que es representa en aquesta edició porta per títol “Ha passat un àngel” i està dedicada al silenci. El fil conductor és a càrrec d’una soprano i un ballarí els quals busquen el lloc més silenciós que existeix viatjant  amb els nens i nenes i l’orquestra que els acompanya per diversos paisatges sonors.  Mariona Vila, actualment la directora de l’escola de música del Palau, n’és la compositora i Guillem Clua, actualment guionista de la tel·lenovela La Riera de tv3 n’ha fet el text. Ignasi Tomàs, amb gran experiència en el muntatge d’espectacles de tot tipus s’ha ocupat de l’escenografia i moviments dels nens i nenes, i la direcció musical és a càrrec de Josep Prats i Elisenda Carrasco, de reconoguda trajectòria en el món del cant coral.

Cada edició té un caràcter diferent i explica una història que fa endinsar els participants en el món del cant coral, amb els beneficis educatius que aquesta disciplina aporta més enllà de la música. L’escola Vila-romà aposta per aquest projecte com a eina educativa: el repte d’executar un concert en un espai tant singular com l’auditori en una única ocasió en la qual els pares i mares assisteixen com a públic és un fort estímul per al alumnes que ajuda a potenciar la concentració, l’autosuperació, l’estudi, esforç i treball col·lectiu a través del cant coral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada